Beemster kalveruller med bacon i portvinsauce


Ingredients
  • 8 skiver Beemster VO
  • 4 kalvekødsschnitzler
  • friskkværnet salt og peber
  • 8 skiver bacon
  • 3 spsk. olivenolie eller flydende margarine
  • 1 fed hvidløg
  • 120 ml rød portvin
  • 1 dl kød bouillon
  • 2 spsk. koldt smør, hakket
Preparation
Forvarm ovnen til 200 °C.
Arranger kalvekød schnitzlerne side om side.
Brug evt. en kødhammer til at gøre kødet fladt. Drys med salt og peber og læg 2 skiver bacon og 2 skiver ost på hver schnitzel samt et salvie eller basilikumblad. Rul schnitzlerne og fyldet stramt til en rulle og hold fast med tandstikker.

Varm olivenolie eller flydende margarine i en gryde og steg kalvekødsrullerne indtil de er brune på alle sider. Fjern fra panden og arranger i en ildfast fad. Bag midt i ovnen i 15 minutter. Hæld portvin i resten af kødsaften på panden og tilsæt bouillon. Reducer blanding med 1/3. For at jævne sovsen fjernes panden fra varmen og der tilsættes små stykker smør og der omrøres kraftigt. Lækkert med sukkerærter og kartoffelmos.

Prøv også med kalkunschnitzler i stedet for kalvekød.