Dessert med Beemster Vlaskaas


Ingredients
  • • 6 små pærer
  • • 3 dl sød hvidvin
  • • Honning
  • • 2 nelliker
  • • 75g afskallede pekannødder
  • • 75g macadamia nødder
  • • 1 spsk valnøddeolie
  • • 3 stilke bladselleri
  • • 3 forårsløg
  • • 250g Beemster Vlaskaas (ét stykke)
  • • 6 træspyd
Preparation
Skræl pærerne og sæt dem i en passende gryde og tilsat hvidvin, 3 spsk honning og nelliker. Varm det hele op og pocher pærerne ved medium varme 20-30 minutter, indtil de er bløde. Sæt herefter gryden i isvand så afkøling af pærerne sker hurtigt. I mellemtiden blandes valnødder med valnøddeolie og steg dem ved medium varme i en gryde med tyk bund. Omrør jævnligt.

Tilsæt 2 spsk. honning og lad det smelte med nødderne. Stege kortvarigt videre, indtil honningen er tør. Pas på at nødderne ikke brænder på. Lad nødderne afkøle på køkkenrulle

Skær selleri i tynde strimler ca 6 cm lange – blancer i 2 minutter i kogende saltet vand. Halver det grønne på forårsløgene, så du beholder de lange blade. Saml selleri strips til 6 små bundter og ’bind’ et blad forårsløg om hver.