Historien om Beemster

Første klasses hollandsk gourmet ost

Efter at have lavet ost I generationer er det en
fornøjelse at dele traditionerne med dig
 og din familie. Nyd Hollands skønneste og mest mangesidede ost: Beemster
Beemsters lange historie som Hollands mest kendte ostemagere har medvirket til at Beemster har opnået æren at blive udnævnt til Leverandør til det Kongelige Hollandske Hof. Dette er den højeste ære en ostemager kan opnå i Holland.





4,5 meter under havet

Beemster osten kommer fra de rolige marker
med kanaler i Nordholland. Området blev
inddæmmet i 1612 så dette bemærkelsesværdige landskab er beliggende 4,5 meter under havniveau,. Ved hjælp af en masterplan, omfattende manuel arbejdskraft, diger og 55 vindmøller er dette område nu kendt som
Beemster polderen. Den specielle blålers
havundergrund i Beemster polderen er rig på mineraler og giver græsset helt specielle kvaliteter. Denne faktor benævnes også ’terroir’ og muliggører at køerne der græsser her giver en hel unik mælk. Mælken fra Beemster er sødere og blødere hvilket giver osten den umiskendelige smag og blødhed som den er kendt for. I 1901 besluttede bønderne kollektivt at gå sammen om at bygge et mejeri.



Osteproduktion som håndværk

Beemster opskriften er fundamentet for at producere hvert Beemster hjul. Når Beemster opbevares for at modne spares der ikke på hverken pris eller anstrengelser. Modning sker i traditionelle pakhuse hvor osten modner på træplanker. Kontrol af temperatur og luftfugtighed er meget vigtig for at gøre modningsbetingelserne optimale. Hvert enkelt hjul vendes løbende og pudses med omsorg og kærlighed. Denne proces tager lang tid og energi men den sikrer også den perfekte struktur og vidunderlige smag i ethvert Beemster ostehjul.

Beemster osten kommer fra de rolige marker med kanaler i Nordholland. Området blev inddæmmet i 1612 så dette bemærkelsesværdige landskab er beliggende 4,5 meter under havniveau,. Ved hjælp af en masterplan, omfattende manuel arbejdskraft, diger og 55 vindmøller er dette område nu kendt som Beemster polderen. Den specielle blålers havundergrund i Beemster polderen er rig på mineraler og giver græsset helt specielle kvaliteter. Denne faktor benævnes også ’terroir’ og muliggører at køerne der græsser her giver en hel unik mælk. Mælken fra Beemster er sødere og blødere hvilket giver osten den umiskendelige smag og blødhed som den er kendt for. I 1901 besluttede bønderne kollektivt at gå sammen om at bygge et mejeri. Beemster opskriften er fundamentet for at producere hvert Beemster hjul. Når Beemster opbevares for at modne spares der ikke på hverken pris eller anstrengelser. Modning sker i traditionelle pakhuse hvor osten modner på træplanker. Kontrol af temperatur og luftfugtighed er meget vigtig for at gøre modningsbetingelserne optimale. Hvert enkelt hjul vendes løbende og pudses med omsorg og kærlighed. Denne proces tager lang tid og energi men den sikrer også den perfekte struktur og vidunderlige smag i ethvert Beemster ostehjul.