Opskrifter

Dessert med Beemster Vlaskaas

30 mins | 6 persons |
Ingredients (for 6 persons)
  • • 6 små pærer
  • • 3 dl sød hvidvin
  • • Honning
  • • 2 nelliker
  • • 75g afskallede pekannødder
  • • 75g macadamia nødder
  • • 1 spsk valnøddeolie
  • • 3 stilke bladselleri
  • • 3 forårsløg
  • • 250g Beemster Vlaskaas (ét stykke)
  • • 6 træspyd
Preparation

Skræl pærerne og sæt dem i en passende gryde og tilsat hvidvin, 3 spsk honning og nelliker. Varm det hele op og pocher pærerne ved medium varme 20-30 minutter, indtil de er bløde. Sæt herefter gryden i isvand så afkøling af pærerne sker hurtigt. I mellemtiden blandes valnødder med valnøddeolie og steg dem ved medium varme i en gryde med tyk bund. Omrør jævnligt.

Tilsæt 2 spsk. honning og lad det smelte med nødderne. Stege kortvarigt videre, indtil honningen er tør. Pas på at nødderne ikke brænder på. Lad nødderne afkøle på køkkenrulle

Skær selleri i tynde strimler ca 6 cm lange – blancer i 2 minutter i kogende saltet vand. Halver det grønne på forårsløgene, så du beholder de lange blade. Saml selleri strips til 6 små bundter og ’bind’ et blad forårsløg om hver.

Forward Print

Beemster kalveruller med bacon i portvinsauce

Dessert med Beemster Vlaskaas

Lynstegt julesalat og kartofler med BeemsterLite ostesauce

Oste soufflé med Beemster VO på en bund af lynstegt spinat

Ristede aspargessalat med BeemsterLite og balsamico

Send in a recipe