Opskrifter

Lynstegt julesalat og kartofler med BeemsterLite ostesauce

30 mins | 4 persons |
Ingredients (for 4 persons)
  • 900 g mellemstore kartofler
  • 600 g julesalat
  • 250 g BeemsterLite
  • 150 g skinke
  • 1 fed hvidløg
  • 4 kviste frisk salvie
  • 35 g smør eller margarine
  • 35 g mel
  • 2 dl mælk
  • friskkværnet (grøn) peber og muskatnød
  • 2 spsk. (oliven) olie
Preparation

Skrub kartoflerne, kog dem med skræl i lige nok vand til at dække, i 20 minutter. Hæld vandet fra, afkøl, pil og skær hver kartoffel i 6 skiver. Bring en stor gryde med vand i kog. Skær roden af julesalaten og skær den i 4 eller 6 skiver. Blancher julesalat skiverne i det kogende vand i 2 minutter. Hæld næsten alt vandet fra men gem 2 dl. Tilsæt bouillon terninger i vandet. Riv BeemsterLite osten groft. Skær salvieblade i tynde skiver. Hak hvidløget.

Smelt smørret i en gryde tilsæt mel og rør til den er glat. Tilsæt halvdelen af den varme bouillon mens der røres kraftigt med et piskeris indtil den er glat. Tilsæt resten af bouillonen og mælk og rør til den er glat. Lad blandingen får lov at simre i 5 minutter under konstant omrøring. Smag saucen til med peber og muskatnød og tilsæt næsten alt det revne BeemsterLite. Hold ostesaucen varm. Dernæst steges skinke. Arranger dem i en pande og steg i 1 minut. Fjern fra wok. Tilsæt olie til den varme wok og steg kartoflerne og julesalat i ca 8 minutter. Tilsæt hvidløg og det meste af salvien til sidst.


Servering:
Opdel grønsagsblandingen i 4 skåle, arrangere stegte skiver skinke på toppen og støvregn med ostesauce. Drys med resten af den revne BeemsterLite og salvie.


Tip:
Du kan også servere retten som en gryderet: læg grøntsagerne i en stor gryde eller i fire mindre gryder med ostesauce og den revne ost på toppen. Bages i ovnen ved 200 °C, indtil den er varm og gyldenbrun. Dette bør tage omkring 20 minutter efter ovnen har nået 200 °C. Pynt med lidt salvie.

Forward Print

Beemster kalveruller med bacon i portvinsauce

Dessert med Beemster Vlaskaas

Lynstegt julesalat og kartofler med BeemsterLite ostesauce

Oste soufflé med Beemster VO på en bund af lynstegt spinat

Ristede aspargessalat med BeemsterLite og balsamico

Send in a recipe