Opskrifter

Oste soufflé med Beemster VO på en bund af lynstegt spinat

30 mins | 4 persons |
Ingredients (for 4 persons)
  • 900 gram spinat
  • 2 skalotteløg
  • 200 gram blandede svampe
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tvebakker
  • 200 g Beemster VO
  • 2 spsk olivenolie
  • 45 g smør (eller margarine)
  • 45 g mel
  • 1 spsk italienske krydderurter (tørrede)
  • 4 æg
  • 300 ml sødmælk, opvarmet
  • salt og friskkværnet peber
  • friskrevet muskatnød
  • salt og friskkværnet peber friskrevet muskatnød
Preparation

Forberedelse
Vask spinaten og ryst den tør. Hak skalotte- og hvidløgene fint. Rens svampene og skær dem i skiver. Riv Beemster VO. Smør en 2-liters soufflé skål. Del æggene i hvider og blommer i hver sin skål.

Opvarm den tørre wok, tilsæt olien og sauter skalotteløg i 1 minut. Tilsæt svampene og sauter indtil væden fra svampene er væk. Tilsæt spinat lidt af gangen og lynsteg i 2-3 minutter indtil spinaten er faldet sammen. Tilsæt til sidst hvidløg.

Hæld æggeblommerne i ostesaucen. Pisk æggehviderne med en knivspids salt indtil massen har bløde toppe. Bland forsigtigt æggehviderne i ostesaucen. Hæld soufflé blandingen ovenpå spinaten og fordel resten af den revne ost på toppen. Sæt i ovnen og lad souffléen hæve i 30-35 minutter indtil den er gylden brun.

Bemærk: en soufflé falder altid sammen så snart ovndøren åbnes.

Serverings tips:
Placer en fjerdedel af ost og spinat blandingen på hver tallerken. Lækkert med stegte kartofler.


Bedøm denne opskrift

Forward Print

Beemster kalveruller med bacon i portvinsauce

Dessert med Beemster Vlaskaas

Lynstegt julesalat og kartofler med BeemsterLite ostesauce

Oste soufflé med Beemster VO på en bund af lynstegt spinat

Ristede aspargessalat med BeemsterLite og balsamico

Send in a recipe